Gezond Leven

“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” – Hippocrates

Voeding was lange tijd één van de belangrijkste en meest effectieve remedies voor het genezen van allerlei ziekten. Door de (industriële) ontwikkeling van onze westerse beschaving, zijn we langzaam maar zeker ver weg geraakt van onze natuurlijke voedingsbronnen. Dit stelt ons spijsverteringsstelsel dagelijks zwaar op de proef!

De werking van ons afweersysteem vindt voor meer dan 75 % plaats in de darmen. En een falend afweersysteem is de kiem voor allerlei (nieuwsoortige) chronische lichamelijke en geestelijke ziektebeelden: moeheid, allergieën, spijsverteringsproblemen, hart- en vaatziekten, overgewicht, vage klachten…. vaak is de oorzaak een verkeerd voedingspatroon. Goede gezonde voeding zorgt voor: een gezond(er) spijsverteringsstelsel, optimalisering van de stofwisseling, voldoende voedingsbestanddelen, een sterker immuunsysteem en geen overgewicht.

Onze huidige voeding bevat door de sterke bewerking ervan vaak veel minder vitamines en mineralen dan onze vroegere (oer)voeding. Dat in combinatie met veel minder beweging en het eten uit “pakjes en zakjes” zorgt ervoor dat er veel gezondheidsklachten kunnen ontstaan. En dan bedoel ik niet alleen fysieke klachten, maar zeer zeker ook mentale klachten. Beiden staan in nauw verband met elkaar. Denk maar eens aan een simpel griepje: dit is in principe een fysieke klacht, maar je voelt je hierdoor ook heel erg lusteloos en hebt nergens zin in. Vaak versterkt het een de ander.

Wanneer je in evenwicht bent met je voeding en voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt, blijkt dan ook vaak dat er meer ruimte komt voor uiting van andere eigenschappen van jezelf. Door bijvoorbeeld minder darmklachten kun je weer je favoriete sport beoefenen. Of door een beter gereguleerde suikerstofwisseling bent je fitter en in staat om meer aan het sociale leven deel te nemen.

Daarom is het zo belangrijk om tijdens een coachtraject óók aandacht te besteden aan de voeding. Door je lichaam een positieve boost te geven met een gezond voedingspatroon en eventueel extra vitamines en mineralen ga je je automatisch ook beter voelen en dat werkt weer door op de manier waarop je positief in het leven kunt staan.

Maar gezond leven kent naast gezonde voeding en suppletie natuurlijk nog meer aspecten en ook daar kijk ik naar tijdens een coachtraject. Denk hierbij aan stressbeheersing, ontspanningsoefeningen en voldoende beweging. Ook hier kan ik je bij begeleiden vanuit mijn natuurgeneeskundige en orthomoleculaire achtergrond waardoor het makkelijker wordt weer jouw eigen krachtige IK te worden die je zo verdient om te zijn!

Delen is fijn!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

En Nu JIJ Coaching en Trainingen

Lianne Laumen
Geenstraat 63
6162 XW Geleen

Tel: 06-27578517

info@liannelaumen.nl

KvK 66478898

schatgraverslogo-En-nu-jij-Coaching