En nu JIJ Coaching en Trainingen voor Bedrijven en Workshop

Blogs & Inspiratie

Ik doe het weer: piekeren

Al de hele ochtend voel ik mij onrustig en ik kan er niet precies de vinger opleggen waar het vandaan komt. Er schieten zoveel gedachten door mijn hoofd, van hoe het verder moet met corona tot wat ik voor mijn coachpraktijk wil en hoe dit te bereiken en alles wat daar tussenin zit.

Ik ben van nature een piekeraar. Uit zelfbescherming heb ik jarenlang alleen vanuit mijn hoofd geleefd. Probeerde de dingen verstandelijk te begrijpen, omdat dat gevoelsmatig niet lukte. Want als ik het verstandelijk kon begrijpen, kon ik het oplossen. Dat dacht ik tenminste. Maar ik was ook bang om te voelen. Bang voor de pijn van niet goed genoeg zijn en niet geaccepteerd worden. Gelukkig ben ik al lang niet bang meer om te voelen, wat vaak wel resulteert in teveel voelen. Diegenen die mij goed kennen, weten dat ik emotioneel incontinent ben.

Lees verder »

Pleasen is ongezond

Wat jij wil! Dit is een typische uitspraak voor een pleaser. Ben jij een pleaser of ben je steeds bezig om andere te pleasen? Dan kan dit voor jou een positief effect hebben, je vindt het nu eenmaal leuk om anderen te helpen. Maar ik kan me ook zomaar voorstellen dat de kans groot is dat je er graag van af wil, dat het je veel negatieve energie kost. Zeker als je jezelf steeds weer wegcijfert om de ander tevreden te houden. En ik heb goed nieuws, je kunt er zeker vanaf komen! In deze blog een aantal praktische tips die jou hierbij kunnen helpen.

Wat is pleasegedrag?

Lees verder »

“Ik vind het niet leuk dat je dit doet”

Dit lijkt een simpel zinnetje, maar voor kinderen niet altijd even makkelijk om uit te spreken. Het kan zijn dat een kind bang is voor de ander, heel verlegen is of dat het aardig gevonden wil worden en daarom de eigen mening niet durft te zeggen. Eigen grenzen kunnen aangeven is een essentieel onderdeel in de weerbaarheid van een kind.

Lees verder »
Pesten is niet oke - Lianne Laumen

Stop Pesten

In november 2017 heb ik in het Cultuurhuis in Heerlen Mijn Verhaal mogen delen over mijn pestverleden.

Het was voor mij niet makkelijk om te komen tot het punt waar ik nu sta, dat ik zelfverzekerd en vol vertrouwen in het leven sta. Het was voor mij een hele worsteling die ik anderen graag wil besparen. En dat is precies de reden waarom ik mij gespecialiseerd heb in het coachen van (jong)volwassenen die nog veel last hebben van hun pestverleden. Ik weet wat zij hebben meegemaakt, maar ik kan hun óók de handvaten geven om hun pestverleden achter zich te laten en weer naar voren te kijken en te genieten van de mooie dingen die ze nog zullen meemaken.

Lees verder »