Coach en Trainer Omgaan met Pesten-En nu Jij coaching-over-Lianne

Over Lianne

Omgaan met Pesten Coach en Trainer Lianne Laumen | Ennujij

Tijdens “Deel je Verhaal” ben ik voor de eerste keer publiekelijk uit de kast gekomen over mijn pestverleden en wat dit met mij als persoon gedaan heeft. Voor die tijd wist bijna niemand iets van wat ik allemaal heb meegemaakt: gedurende ongeveer mijn hele schooltijd buiten gesloten worden, uitschelden, belachelijk gemaakt worden, etc. Héél veel jaren heb ik het allemaal maar weggestopt en net gedaan alsof er niets aan de hand was.

Het gevolg was dat ik iedereen in mijn omgeving tevreden hield, behalve mijzelf. Anderen steeds maar weer over mijn grenzen liet gaan, nooit voor mijzelf opkwam, ik vaak heel eenzaam was, mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld tot ver onder het vriespunt gedaald waren en ik op een gegeven moment niet meer wist hoe ik nog verder moest leven.

De Ommekeer

Op 28-jarige leeftijd, tijdens een boottocht op vakantie in Egypte, is een foto van mij gemaakt (waar ik niets van wist) en die foto straalde de wanhoop uit van het dieptepunt waar ik mij op dat moment bevond. Toen ik na de vakantie die foto zag, want toen waren er nog geen digitale foto’s, brak ik volledig. Ik wist precies wat er op dat moment, op de rand van die boot, allemaal door mijn hoofd ging en de foto confronteerde mij daar enorm mee.  Toen zag ik de dingen letterlijk onder ogen. Dat was voor mij het moment waarop ik besloot “dit moet anders, ik  wil weer het plezier in leven terugvinden”.

Vanaf dat moment ben ik gesprekken gaan houden met mensen die ik vertrouwde, heb ik verschillende therapieën en coaching gevolgd, ben ik veel boeken gaan lezen en zelf gestart met opleidingen volgen om mijzelf te ontwikkelen, mij weer te accepteren zoals ik ben, te accepteren wat er allemaal gebeurd is en mij te verdiepen in de pestproblematiek om het beter te kunnen begrijpen.

Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer van mijzelf heb leren houden en mijzelf goed genoeg vindt, wat een ander daar ook van mag denken. Ik hou weer van het leven, doe de dingen die ik wil doen en bewaak mijn eigen grenzen zodat anderen daar niet meer overheen gaan. En ik steek al letterlijk boven het maaiveld uit, maar ik durf het nu zeer zeker ook in figuurlijke zin te doen. Ik maak mijn droom waar en dat is anderen helpen die gepest worden, of nog last hebben van hun pestverleden. Ongelofelijk trots dat ik mijn negatieve ervaringen heb kunnen omzetten naar zoveel positiviteit.

Waar sta ik voor?

Dat ik op mijn eigen manier de wereld een beetje mooier wil maken. En dat doe ik o.a. door gepeste kinderen, jongeren en volwassenen goed over zichzelf te laten voelen. Goed voelen is positiviteit uitstralen en zo maken we sámen de wereld mooier.

Als je mij kent dan weet je dat:

 • Ik van mijn 1.94m lange lijf hou en mijn onhandigheden accepteer. En ik kan nogal onhandig zijn!
 • Humor mijn middle name is. Mijn motto is: een dag niet gelachen, is voor mij écht een dag niet geleefd.
 • Ik nóg een motto heb: een dag geen chocolade gegeten, is een dag niet geleefd.
 • Ik in oplossingen denk en niet in problemen.
 • Ik vaak van mensen te horen krijg dat ze zo blij zijn met de natuurlijke rust die ik uitstraal.
 • Ik het leven nooit mooier maak dan het is en de hobbels accepteer die op mijn pad komen en er op  dat moment mee deal.
 • Ik jou graag laat leren van mijn eigen ervaringen.
 • Ik een diepgewortelde onzekerheid voel die ontstaan is door mijn pestverleden, maar dat ik mij daar nooit door laat tegenhouden om de dingen te doen die ik graag wil doen.
 • Ik allergisch ben voor mensen die in een slachtofferrol blijven zitten en steeds maar weer roepen “waarom gebeurt mij dit altijd”.
 • Ik van mensen hou die verantwoordelijkheid durven te nemen voor hun eigen leven.
 • Respect mijn grootste kernwaarde is.

En Nu JIJ Coaching en Trainingen

Lianne Laumen
Geenstraat 63
6162 XW Geleen

Tel: 06-27578517

info@liannelaumen.nl

KvK 66478898

schatgraverslogo-En-nu-jij-Coaching