Stop Pesten

Stop Pesten

In november 2017 heb ik in het Cultuurhuis in Heerlen Mijn Verhaal mogen delen over mijn pestverleden.

Het was voor mij niet makkelijk om te komen tot het punt waar ik nu sta, dat ik zelfverzekerd en vol vertrouwen in het leven sta. Het was voor mij een hele worsteling die ik anderen graag wil besparen. En dat is precies de reden waarom ik mij gespecialiseerd heb in het coachen van (jong)volwassenen die nog veel last hebben van hun pestverleden. Ik weet wat zij hebben meegemaakt, maar ik kan hun óók de handvaten geven om hun pestverleden achter zich te laten en weer naar voren te kijken en te genieten van de mooie dingen die ze nog zullen meemaken.

Daarnaast wil ik ook heel graag de bewustwording over (de gevolgen van) pesten vergroten, omdat ik er van overtuigd ben dat wij samen het pesten kunnen laten stoppen. Als de noodzaak om het pesten te laten stoppen duidelijk is, zijn mensen veel gemotiveerder om er iets aan te doen. En die noodzaak is er! Pesten eist jaarlijks nog veel te veel slachtoffers en dat moet echt stoppen.
Ik geef lezingen over (de gevolgen van) pesten. Ik weet uit ervaring dat gepest worden iemands leven drastisch negatief kan beïnvloeden. Vaak kan men zich hier niets bij voorstellen en wordt pesten met plagen verward: “het zijn toch maar grapjes” of “het zijn toch maar kinderen”. Ik vind dat dit argument niet gebruikt mag worden. Zeker op jonge leeftijd ben je heel kwetsbaar en gevoelig voor wat anderen over je zeggen en daardoor wordt je persoonlijkheid gevormd voor de rest van je leven. Als je aanhoudend negatieve dingen over jezelf hoort, geloof je dat.

Pesten is niet iets dat alleen voorkomt op scholen, het komt ook voor binnen bedrijven, verenigingen, families en op nog veel meer plekken waar wij niets over weten. Vaak met hele grote gevolgen zoals pestslachtoffers die zelfmoord plegen, omdat ze niet meer kunnen omgaan met het gepest worden. De zelfmoord van een gepest kind komt (helaas!) regelmatig in het nieuws, maar er zijn ook volwassenen die zelfmoord als enige uitweg zien. Onderzoek van TNO (2014) wijst uit dat 1 op de 8 werknemers gepest wordt en dat jaarlijks 200 tot 300 mensen zelfmoord plegen als gevolg van pesten op het werk. Hele schokkende cijfers waar je maar weinig over hoort. Waarom? Omdat er nog steeds een taboe rust op gepest worden, en zeker als volwassene. Dit taboe wil ik graag doorbreken, want niémand hoeft zich te schamen voor gepest worden of gepest zijn.

Ben jij iemand die zijn pestverleden niet achter zich kan laten of ken jij iemand die dat niet kan? Dan kom ik graag in contact met jou!
En wil jij mij helpen om de bewustwording over (de gevolgen van) pesten te vergroten? Heb jij suggesties waar ik een lezing kan geven, zoals bij jouw op school, op het werk, binnen de vereniging? Ook dan kom ik graag in contact met jou.

Iedereen kan pesten stoppen, ook jij!

Delen is fijn!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

En Nu JIJ Coaching en Trainingen

Lianne Laumen
Geenstraat 63
6162 XW Geleen

Tel: 06-27578517

info@liannelaumen.nl

KvK 66478898

schatgraverslogo-En-nu-jij-Coaching